Back to top

Így lesz egy gondolatból kész termék

 1. ÖTLET - Megszületik a gondolat: Önnek szüksége van névjegykártyára / új arculatra / prospektusra / szórólapra / plakátra / könyvre..... szóval valamilyen nyomdai termékre.

 2. TERV - Írja le, mit szeretne pontosan. A szövegen túl jó, ha sikerül elképzelni, megfogalmazni a színvilágot, a  közvetítendő üzenetet (feladatmeghatározás, brief). Ez azért jó, mert - azon kívül, hogy alaposan átgondolásra kerül az elképzelés -, pontos útmutatást tud adni nekünk, így grafikus munkatársaink szinte azonnal az Ön által várt tervet fogják elkészíteni. A kevesebb grafikusi munka, kevesebb grafikusi óradíjat fog Önnek jelenteni. Ha nálunk történik a tervezés, a munka folyamatos egyeztetés mellett történik.

 3. KAPCSOLAT - A következő lépés az árajánlat készítése.  Érdemes a nyomat alapját képező papír minőségét is előre átgondolni, hogy az árajánlatot is egyből a kívánt termékre tudjuk elkészíteni. Természetesen szívesen adunk szaktanácsot ennek meghatározásában, papírminták széles választékát tudjuk Önnek rendelkezésére bocsájtani.  A végleges terv elfogadása után megbeszéljük a kivitelezés határidejét és pontos részleteit. Ha ajánlatunkat írásban is elfogja, indulhat a nyomtatás! 

 4. NYOMTATÁS - Ha nyomdai viszonylatban kicsi a példányszám, akkor digitális nyomdagépeinken készül el a nyomat. Ha nagy mennyiségben történik a rendelés, akkor optimálisabb, ha ofszet gépen nyomtatjuk ki a terméket. Ennél a technológiánál a nyomtatásra előkészített anyag digitális állományából a CTP gépen a 4 alapszín (CMYK) szerint készülnek el a nyomólemezek. Az ofszet nyomdagépbe áttesszük ezeket, itt megtörténik a színek ISO 9001 rendszer szerinti pontos beállítása, majd indul a nyomtatás. Ha elkészülnek az ívek, a kívánt méretre vágjuk a nyomatot, majd a kötészetre kerül az anyag.

 5. KÖTÉSZET -  Itt hajtogatjuk, tűzzük, fóliázzuk a kiadványokat. A matricákat ricceljünk, vagy igény esetén dombornyomunk, prégelünk, biegelünk (lásd: Nyomdai Kislexikon)

 6. ÁTVÉTEL - Az előzetesen megbeszéltek alapján, az Ön által rendelt termék átvételéről telefonon, SMS-ben, vagy e-mailben értesítést küldünk. Kész termékeit Nyomdaüzemünkben (Szeged, Kossuth L. sgt. 72/b) veheti át hétfőtől péntekig 8-16 óra között. Közel vagyunk a belvároshoz, nálunk mégis ingyenes a parkolás!